SPOLJAŠNJE PODNE OBLOGE   |   DRVENE FASADNE OBLOGE   |   WPC - KOMPOZIT DRVETA


DRVENE FASADNE OBLOGE


Drvene fasadne obloge
su pluća pomoću kojih kuća diše i postaje deo prirode. Drvo nam daje osećaj topline i udobnosti. Pored zaštite od vremenskih uticaja, fasadni elementi od drveta imaju i veću prozračnost što omogućava bolju mikroklimu u objektu i okolini. Drvenim fasadnim oblogama mogu se obložiti spoljašnji zidovi objekta u celosti ili samo jedan njegov deo, kombinujući ih sa drugim tipovima fasada. Sibirski ariš i termički obrađeni četinari ne sadrže štetne hemijske supstance, otporniji su na insekte i truljenje. Vremenom, bez impregnacije, obloge dobijaju srebrenastu patinu.

Termičkom obradom se odstranjuje smola iz drveta četinara. Zahvaljujući tome kasnije smola ne curi i ne kaplje pa sama fasada ne zahteva posebno održavanje. Gustina termički obrađenog drveta je za približno 10% veća od neobrađenog.

Drveni fasadni elementi se izrađuju od različitih vrsta drveta koje imaju zajedničku osobinu da imaju dug vek trajanja uz minimalno održavanje. U ponudi su različiti profili i različite vrste drveta koje se mogu montirati tako da se dobije poseban izgled kojim se obogaćuje arhitektonski izgled objekta.