ODRŽAVANJE LAMINATA, VINILA I LINOLEUMAUOPŠTENO

Vašu podnu oblogu morate negovati i održavati na odgovarajući način. U slučaju da Vam se izlije voda ili neka druga tečnost odmah je obrišite. U vezi sa odstranjivanjem tvrdokornih mrlja posavetujte se sa prodavcem parketa.

Važan preduslov za dug životni vek podne obloge je povoljna klima u prostoriji sa temperaturom oko 20 °C i relativnom vlagom vazduha od 50 do 60%. Ove uslove možete pratiti uz pomoć elektronskog merača vlage ili vremenskog sata (posebno važno u vreme grejne sezone). Optimalnu relativnu vlažnost vazduha možete održavati električnim aparatima za vlaženje vazduha.
 
Najveći neprijatelji podnih obloga su voda i pesak. Pod možemo očistiti metlom, usisivačem ili vlažnom krpom koja ne sme biti previše
mokra. Podne obloge nikako nemojte čistiti vodom jer ih možete trajno oštetiti.
 
Za svakodnevno održavanje upotrebljavajte sredstva za čišćenje podnih obloga i pri tome pratite uputstva koja su priložena.
 
Za svakodnevno održavanje upotrebljavajte sredstva za čišćenje podnih obloga i pri tome pratite uputstva koja su priložena. Nečistoće kao što je npr. pesak čistite usisivačem sa mekim nastavkom, mekanom metlom ili krpom. Na ulaze namestite kvalitetan otirač koji će sprečiti unošenje peska na podnu oblogu.

Noge stolova, stolica i ostalog nameštaja koji točkićima pritisk podnu oblogu zaštite filcanim jastučićima. Jastučiće zalepite, nemojte ih pričvršćivati ekserčićima. Nameštaj podignite i prenesite, nemojte ga vući po podnoj oblozi.
 
Polaganje ovih podnih obloga u vlažnim prostorijama kao što su saune i kupatila se ne preporučuje.
na vrh

Imate kakšno vprašanje?
 
FLOOR EXPERTS BEOGRAD  |   Milutina Milankovića 9ž  |   t. +381 11 22 81 409  |  info@floor-experts.rs
FLOOR EXPERTS NOVI SAD  |  Futoški put 10  |  t. +381 21 47 90 612  |  info@floor-experts.rs
Posetite naš novi sajt www.Floor-Experts.rs