Politika o kolačićima

Ovo obaveštenje je izdato u skladu sa Zakonom o elektronskim komunikacijama (ZEKom-2), koji uređuje pravila u vezi sa upotrebom kolačića i sličnih tehnologija za čuvanje podataka ili pribavljanje pristupa podacima, pohranjenih na računaru, pametnom telefonu ili drugom uređaju korisnika.

Obaveštenje o korišćenju kolačića

Da bismo vam olakšali korišćenje naše veb stranice i učinili je prijatnijom, koristimo „kolačiće”.

Šta su kolačići?

Kolačići su male datoteke sa podacima, koje se prilikom posete i korišćenja veb lokacije pohranjuju u korisničkom uređaju kojim korisnik pristupa veb lokaciji. Pri ponovnoj poseti veb lokaciji, ponuđač može da pristupi podacima koji su se pomoću kolačića prikupili na uređaju korisnika.

ALPOD pomoću kolačića obezbeđuje bolji, korisnički ugodniji te personalizovaniji rad i prikazivanje veb lokacije, dok mu, istovremeno, kolačići pomažu pri analizi korisnika, beleženju poseta (statističke svrhe) i efikasnijem oglašavanju.

Kolačići, odnosno podaci prikupljeni pomoću njih, sami po sebi ne omogućavaju identifikaciju korisnika u smislu zakonodavstva o zaštiti ličnih podataka, jer sa njima nije moguće utvrditi o kojoj se konkretnoj osobi radi.

Kolačići obično sadrže: 

  • ime servera, sa koga je poslat kolačić, 
  • životni vek kolačića, 
  • vrednost, koja je obično neki slučajno generisani jedinstveni broj. 

Koje kolačiće koristi veb lokacija ALPOD?

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su dozvoljeni automatski, jer veb strane bez njih ne rade. Ključni su za navigaciju po veb stranama i omogućuju da osnovni procesi veb strane funkcionišu.

Za korišćenje tih kolačića, ALPOD-u nije potrebna dozvola korisnika, zato se na uređaju instaliraju uvek.

Veb strana ALPOD koristi sledeće neophodne kolačiće: 

 

Neobavezni kolačići

Veb strana ALPOD koristi sledeće neobavezne kolačiće: 

 

Podešavanja nadzora kolačića

ALPON prenosi neobavezne kolačiće na uređaj, preko koga pristupate veb strani, samo u slučaju kada na to pristanete klikom na „Saglašavam se sa instalacijom kolačića” u iskačućem prozoru na veb strani.

Odluku, da li ćete veb stranama dozvoliti korišćenje kolačića ili ne, sasvim je u rukama korisnika, a pri tom valja upozoriti, da strana optimalno radi samo, ako su kolačići u vašem pregledaču odn. na našim veb stranama omogućeni.

Klikom na link „Dozvoljavam” prilikom prve posete veb strani, izražavate svoju saglasnost sa upotrebom neobaveznih kolačića za analitiku i personalizovano oglašavanje. Ukoliko ne kliknete na link „Dozvoljavam” a nastavite sa posetom veb stranici ALPOD, instaliraćemo samo neophodne kolačiće.

Korisnik može da proveri sačuvane kolačiće u svako doba, odn. da ih ograniči ili onemogući u skladu sa uputstvima veb pregledača koji koristi, zato preporučujemo da sa tim u vezi pročitate uputstva pregledača koji koristite.

no thank
Image Newletter
Izaberite polja koja će se prikazati. Drugi će biti skriveni. Prevucite i ispustite da biste promenili redosled.
  • Slika
  • SKU
  • Cena
  • Opis
  • Težina
  • Dimenzije
  • Attributes
Kliknite spolja da sakrijete traku za poređenje
Uporedi
Uporedi ×
Let's Compare! Continue shopping