SPC podovi, drugačije nazivani i Rigid Vinil Plank su nova generacija ekoloških podnih obloga čije su glavne karakteristike visoka izdržljivost, vodoodbojnost, brza ugradnja (sa plivajućim klik sistemom montaže i bez potrebe za ravnanjem poda i lepljenjem), visoka estetika i odlična izolacija.

U pitanju je nov inovativni materijal koji je postao glavni konkurent keramici i standardnim vinil podovima.

Nakon ekspanzije potražnje za ovim podovima u dobro razvijenim zemljama poput Sjedinjenih Država, kao i na Azijsko-pacifičkom tržištu, SPC vinil podovi postaju sve popularniji i u Evropi i drugim,…

U pitanju je i vrsta podnih obloga čija cena je ekonomična, a njihova upotreba je opet široko primenljiva.

Osnovne karakteristike SPC vinil podnih obloga

Evo koje su to karakteristike koje SPC vinil podne obloge izdvajaju u odnosu na druge vrste podnih obloga:

 •  izdržljivost (vodoodbojnost i trajnost,  plesan i vlagu)
   •  jednostavna i brza ugradnja klik sistemom bez lepljenja
 •  mogu se i samostalno instalirati, bez angažovanja profesionalaca
 •  nema fuga
 •  bez formaldehida
 •  ublažen zvuk, izolacija udara
 •  prijatan za hodanje
 •  oponaša izgled ekskluzivnih podnih obloga, poput drveta i kamena
 •  odličan i za komercijalnu upotrebu i za stambene prostore

Eko frendli materijal bez formaldehida

Radi se o novoj vrsti ekološki prihvatljivih podova razvijenih za sve veću potražnju svetskog tržišta za inovativnim čvrstim podovima koji su efikasni, trajni i prihvatljivog cenovnog ranga, a koji ne sadrže štetne sastojke. Odlikuju se nultim postotkom formaldehida.

SPC vinil podovi su 100% ekološki prihvatljivi jer su zasnovani na formuli koja ne škodi životnoj sredini. Ne sadrže teške metale, metanol i druge štetne materije.

Veoma jednostavna montaža

SPC podovi takođe pružaju  mnoštvo opcija za jednostavnu ugradnju. U pitanju je jednostavna i brza ugradnja klik sistemom, pri čemu nije neophodno lepljenje.

Moguće je polaganje i na postojeću podnu oblogu bez opasnosti da će novi sloj poprimiti nedostatke stare podne obloge. Iz tog razloga, pogodne su i za uradi sam montažu, tj. ne zahtevaju angažovanje profesionalaca.

SPC vinil podovi oponašaju izgled drvenih i kamenih obloga
Pri samom sklapanju SPC vinil podova ne ostaju spojevi što im daje veoma efektan i moderan izgled. Moguće je odabrati između više kolekcija od kojih su neke idealne imitacije drvenih i kamenih podnih površina, ali uz olakšano održavanje i neklizajuću karakteristiku.

Minimalno održavanje

Održavanje SPC podova je takođe vrlo jednostavno. Zahvaljujući svojim izdržljivim i vodootpornim karakteristikama, svako prosipanje i mrlje od hrane mogu se i kasnije očistiti, omogućavajući vam da prvo radite ono najvažnije, bez bojazni da će ostati posledice na podi.

Čak i kada dođe do prosipanja vode, ako vam na primer kaplje od klime ili pod ostane mokar pored prozora posle noćne kiše, nemate razloga da se brinete.

Za uklanjanje prljavštine i nečistoća dovoljno je da se koristi usisivač standardne jačine ili četka. Za brisanje je dovoljna vlažna krpa ili mop uz eventualni dodatak blagog deterdženta.

Uz SPC podne obloge jednostavno nećete pogrešiti

Ovo su samo neke od mnogih prednosti koje imaju SPC vinil podovi. U pitanju je  ekološki, vrlo izdržljiv proizvod, jednostavan za održavanje i veoma pristupačan. Sigurno nikada nećete pogrešiti ako se odlučite za ugradnju ove vrste podova u svom domu.